CBB zaterdag ook open voor publiek

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zal vanaf zaterdag 3 maart de deuren opengooien voor het publiek. Het gaat om een proefproject gedurende de maand maart. Afgelopen week heeft het team, dat belast is met de werkzaamheden op de zaterdag, vergaderd. Daarbij hebben de diverse afdelingshoofden te kennen gegeven dat men helemaal gereed is. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken had onlangs tijdens de begrotingsbehandeling al aangekondigd, dat de dienstverlening naar het publiek toe verder zou worden verbeterd. Naast de extra openingstijden op de zaterdag volgen de renovatie en nieuwbouw van de bekende bureaus voor burgerzaken in de diverse districten. Het ministerie staat op het punt, enkele van deze bureaus binnen niet al te lange tijd in gebruik te nemen. De bewindsman kondigde het eerder genoemde proefproject al aan. De Nationale Assemblee (DNA) heeft hierop enthousiast gereageerd.
De kantoren die betrokken zijn in het project zijn het hoofdkantoor Flora aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat en het kantoor te Combe. De gemeenschap is er terecht tussen 08.00 uur- en 12.00 uur voor het doen van zaken. Na de proefperiode zal er een evaluatie volgen. Het is de bedoeling, dat in een later stadium, alle kantoren landelijk hun deuren per week langer open houden voor het publiek. De gemeenschap wordt de komende dagen uitgebreid via de media ingelicht over de openingstijd op de zaterdag.

error: Kopiëren mag niet!