7de OAS-meeting van onderwijsministers in Suriname

Op donderdag 1 maart en vrijdag 2 maart 2012 wordt de zevende OAS Meeting voor Ministers van Onderwijs gehouden in Royal Torarica Ballroom. Het is voor het eerst dat alle ministers van onderwijs van alle lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Suriname bijéén komen. De eerste onderwijsmeeting vond plaats in de hoofdstad van Brazilië, Brasilia, in juli 1998. De meeting heeft daarna nog in andere landen plaatsgevonden, waaronder Colombia, Uruguay en Mexico. De meeting heeft als doel om de ministers van onderwijs in Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied de kans te geven om de problemen in het onderwijs op international vlak aan te pakken.
Minister Raymond Sapoen zal Suriname vertegenwoordigen bij deze meeting. De consul-generaal van de OAS, José Miguel Insulza, reist speciaal voor deze bijeenkomst af naar Suriname en zal tijdens de meeting de OAS vertegenwoordigen. De nationale coördinator van het geheel, Edith Elizee-Tilon, onderstreept hoe belangrijk het is dat de meeting in Suriname gehouden wordt. Het geeft Suriname de kans om een belangrijke rol te spelen in het helpen oplossen van problemen waar elk lid land mee te kampen heeft.
Het thema van de onderwijsmeeting is dit jaar “De rol van de leerkracht in de 21ste eeuw”. De leerkracht staat centraal in het onderwijs en de kwaliteiten die de leerkracht van de nieuwe eeuw moet bezitten, zullen uitvoerig besproken worden. Ook zal besproken worden welke ondersteuning deze nieuwe leerkracht moet hebben om het werk goed uit te voeren. “De ministers van onderwijs zijn de vormgevers van de toekomst, want zij vormen het beleid voor de educatie van onze kinderen”, zegt Edith Elizee-Tilon. De meeting is niet toegankelijk voor het publiek en daarom wordt simultaan de Virtual Educa Beurs gehouden in de Hermitage Mall op 29 februari op 1 en 2 maart om het gehele volk ook bij de discussies over de toekomst van educatie te betrekken. Educatie staat centraal rond deze 3 dagen in Suriname en hiermee maakt het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling een grote stap naar het verbeteren van het onderwijs in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!