Mediatheek, extra lokaal en kantoorruimte voor Shri Brahmaschool

Een droom van schoolhoofd Shanta Sheombarsing-Chandrikasing van de Shri Brahmaschool aan de Sitaldienweg (Leiding 9a) is gisteren werkelijkheid geworden. De school heeft gisteren op feestelijke wijze haar mediatheek in gebruik genomen. Districtcommissaris Rawien Jiawan woonde de opening bij en prees het schoolhoofd voor haar initiatief. ‘Lesgeven is niet alleen voor de klas staan, maar ook eigen initiatieven nemen. Zo heeft dit schoolhoofd initiatieven genomen.’ Jiawan sprak de hoop uit dat andere schoolleiders Sheombarsing-Chandrikasing als voorbeeld zullen nemen.
Op 22 september 2011 werd de eerste steen gelegd voor de bouw van de mediatheek en een extra klaslokaal. Het bleef echter niet hierbij. Al gauw kwamen er ook nog een directiekantoor, garage en balkon bij. De 45 jaar oude school, die valt onder het stichtingsbestuur Sanatan Dharm, had de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development bereid gevonden om het gebouw te helpen financieren. Volgens Albert Vermeer, penningmeester van de stichting, heeft ze een bedrag van SRD 51.000 gedoneerd. Sanatan Dharm heeft ook een eigen inbreng gehad. Oud-vicepresident Jules Ajodhia en vrienden hebben ook financieel bijgedragen. Ajodhia zegt liever geen bedragen te willen noemen, gelet op het feit dat het hier gaat om een project voor ontwikkeling van het Surinaamse kind. Stichting Unu Pikin, onder voorzitterschap van Jurian Dekkers, doneerde de boeken, boekenkasten, tafels en stoelen. Van de Suralco en de Stichting België voor Suriname (Belvosur), onder voorzitterschap van Mansoer-Ali Abdoelrahman, kreeg de school twee personal computers met alle toebehoren.
Schoolhoofd Sheombarsing-Chandrikasing wilde graag een mediatheek voor de school, omdat volgens haar gebleken is dat de meeste van haar leerlingen de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn. Thuis zou er vooral geen Nederlands worden gesproken, hetgeen zijn weerslag heeft op het onderwijs. De mediatheek moet de leerlingen stimuleren om meer te gaan lezen om zo de Nederlandse taal op te vijzelen. De bouw van een extra lokaal was nodig om de extra leerlingen te kunnen opvangen. De school heeft in de afgelopen jaren een grote instroom van leerlingen gehad.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!