Theo Vishnudath: ‘VHP trek je terug en lik je etterende wonden’

‘De VHP moet zich terugtrekken en de etterende wonden gaan likken.’ Zo reageert  NDP-parlementariër Theo Vishnudath op de aanval van de VHP op president Bouterse’s uithaal naar de partij afgelopen donderdag in het parlement. Het staatshoofd zei over genoeg bewijzen te beschikken om de helft van de VHP te laten opsluiten.  De VHP kaatste terug en noemde de opmerking  verfoeilijk en laf en een president onwaardig. De partij daagde het staatshoofd uit een onderzoek in te stellen en met bewijzen te komen. Voor Vishnudath staat één ding vast. Van deze president is bekend dat hij  nooit zomaar uitspraken doet. Hij zegt alleen dingen die hij hard maakt.
Vishnudath zegt dat  het publiek geheim is dat er talloze frauduleuze handelingen zijn gepleegd toen de VHP het beheer voerde op het ministerie van Openbare Werken (OW). Vooral in de periode 2005- 2010. ‘Men moet niet vergeten dat VHP-minister Dewanand Balesar zelfs opgesloten was vanwege fraude. Dus de VHP moet niet doen alsof ze verontwaardigd is, terwijl ze in haar hart weet dat de president gelijk heeft’, zegt het assembleelid.  Vishnudath verwijst naar het document dat hij aan het parlement presenteerde, waarin al  de corruptieve praktijken op OW van de afgelopen jaren zijn opgetekend.   Dit rapport behelst een onderzoek naar misstanden en corruptieve praktijken op  het  directoraat  Civieltechnische Werken. Men heeft volgens de parlementariër  alleen onderzoek gedaan in gevallen waarbij de Staat  SRD 200.000 of meer heeft moeten betalen aan aannemers en consultants. Het rapport handelt over o.a. bestek en gunningen bij het directoraat en de rol van ambtenaren, aannemers en consultants .
Volgens Vishnudath is men in de afgelopen jaren op zeer geraffineerde wijze te werk gegaan bij OW en  heeft men de Staat voor meer dan 118 miljoen Surinaamse dollars benadeeld. ‘Je krijgt er rillingen van om te zien hoe mensen zo creatief  in negatieve zin kunnen zijn om de gemeenschap zo te benadelen.’ Volgens het NDP-assembleelid  moet de VHP het rapport maar  opvragen en de mensen die zich hebben misdragen ter verantwoording roepen. ‘Luister, ik verzoek de VHP, geef deze regering de ruimte om beleid te maken. Geef het volk nu eindelijk de kans zich te laten leiden door een progressieve regering.’ Vishnudath tekent tenslotte aan dat de president niet bedoeld heeft dat de helft van de partij opgesloten moet worden. ‘De president heeft het over de top van de partij.’
De VHP geeft in een persbericht aan dat zij zich met alle haar ten dienste staande wettige middelen in het geweer zal komen tegen het beschimpen van de partij en haar leden.

error: Kopiëren mag niet!