Recidivist gaat voor 6 maanden de bak in

Patrick San A Jong (43) heeft geen lering getrokken uit zijn vorige veroordelingen. Hem worden drie strafbare feiten ten laste gelegd. Kantonrechter Robbie Rodriques achtte diefstal, heling en verzet, wettig en overtuigend bewezen. Hiervoor gaat San A Jong voor 6 maanden de bak in. Op 17 augustus 2011 heeft de verdachte een tas met inhoud uit een voertuig weggenomen. In die tas zaten een BlackBerry, een gouden hanger en wat geld. De politie heeft de verdachte achterhaald via de betreffende provider op de BlackBerry. San A Jong was op het moment van zijn aanhouding bezig met de verkoop van de gestolen spullen. Hij heeft het feit bekend. Echter ontkent hij een inbraak te hebben gepleegd. Hij geeft aan dat hij op 14 oktober van het vorig jaar een computer met accessoires op straat had gevonden. Diefstal kon niet overtuigend bewezen worden. De magistraat achtte  heling wel bewezen. Dit vanwege het feit dat de gestolen goederen op de verdachte waren aangetroffen. Het derde feit betreft verzet.
Drie politiemannen waren op surveillance, toen ze de verdachte over een schutting zagen springen. De politie was toen naar hem gereden. Zij vroegen aan San A Jong wat hij allemaal in de tas had. Uit onderzoek bleek dat om een complete pc ging. De verdachte kon geen antwoord geven van waar hij de spullen had gehaald. Tijdens zijn aanhouding zou de verdachte zich hebben verzet, waarbij een van de politiemannen een zwelling aan zijn pols opliep. In het dossier is er een geneeskundige verklaring aanwezig, waarin staat dat het opgelopen letsel van de politieman vier dagen heeft aangehouden. De magistraat achtte het feit bewezen en veroordeelde San A Jong tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. In deze zaak had het Openbaar Ministerie (OM)  12 maanden geëist, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Het OM gaf aan dat de verdachte vaker in aanraking is gekomen met de justitie.

error: Kopiëren mag niet!