Palu houdt congres rond 35-jarig bestaan

De Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (Palu), die op 12 maart a.s. 35 jaar bestaat,  zal het komend weekend haar vijfde congres ingaan. Een congres is bij de Palu altijd een bijzondere gebeurtenis. Volgens partijvoorzitter Jim Hok zal niet alleen de ontwikkeling van de partij in de afgelopen jaren worden geëvalueerd, maar ook het politieke gebeuren in Suriname  en de rest van de wereld. ‘Gegeven die ontwikkelingen, maar vooral met een blik op de toekomst, zal een nieuw actieprogramma voor de komende jaren worden uitgezet. En last but not least, er zal ook een nieuwe leiding voor de partij worden gekozen’, aldus Hok.
‘Suriname verkeert, zoals vaker terecht opgemerkt, op een kruispunt in zijn ontwikkeling. Deze situatie wordt gekenmerkt door een overgang van een land dat gewend was de hand op te houden voor ontwikkelinghulp, naar een land dat bereid en in staat is om zijn eigen weg op te gaan. Tegelijkertijd kiest Suriname er niet voor om dat alleen te doen, maar in groter regionaal en internationaal verband. Wij veroveren als land steeds meer en steeds beter de plaats die ons toekomt tussen de overige naties van de wereld. Maar terwijl wij hiermee doende zijn, moeten we ons realiseren dat er in Suriname zelf vele vraagstukken liggen die ook om aandacht vragen. Het congres zal zich uitgebreid buigen over tal van onderwerpen die samenhangen met de situatie die hier geschetst is en zal voor de nieuwe leiding nieuwe targets stellen.’
Het ligt in de planning dat het congres op zondag 26 februari wordt afgesloten met de verkiezing van een nieuw bestuur. Hok antwoordt desgevraagd dat hij een levendige discussie verwacht en zoals gebruikelijk de partij in een grotere eenheid uit het congres zal komen. Vermoedelijk zal het nieuwe bestuur rond de verjaardag van de partij officieel worden gepresenteerd.

error: Kopiëren mag niet!