Mildere straf voor drugskoerier

De 23-jarige Marciano Sno werd wegens overtreding van de Wet op verdovende middelen door de rechter veroordeeld en gaat voor 3 maanden de bak in. Sno heeft bewust twee dozen bevattende drugs op verschillende dagen op de post gedaan. Dit deed hij naar eigen zeggen vanwege financiële nood. Sno had ene Milton ergens in een bar leren kennen. Laatstgenoemde benaderde Sno om drugs te smokkelen. De eerste postdag was 23 november 2011. In die doos werd er in instant bamisoep 40 gram cocaïne aangetroffen. Deze doos is tijdens het scannen op de luchthaven opgevallen. De verdachte werd bij de ontdekking van de drugs niet aangehouden. De politie was nog bezig met het onderzoek. Twee weken later stapte Sno weer naar een postbedrijf. Hij bood wederom een pakket aan. Tijdens visitatie van de doos werd toen 50 gram cocaïne aangetroffen in wederom bamisoep. Na de ontdekking werd Sno in verzekering gesteld.
De officier van justitie Claudia Bruining gaf aan dat de verdachte tijdens zijn voorgeleiding had aangegeven dat hij in totaal 5 keren dozen voor Milton heeft gepost. Op de zitting kwam Sno terug op zijn verklaring en zei dat hij slecht 2 keren dozen heeft gepost. Hij geeft het feit volmondig toe. De reden waarom hij zich schuldig heeft gemaakt, is dat hij in financiële nood verkeerde. Hij had Euro 200 ontvangen voor zijn diensten. De ovj eiste een straf van 6 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van 1.500, subsidiair een maand hechtenis.
Advocaat Hedley Derby gaf aan dat in de meeste van de gevallen de verdachten ontkennen. Zijn cliënt is eerlijk geweest en heeft de waarheid aan de rechter verteld. De raadsman verzocht de rechter om rekening te houden met de proceshouding van de verdachte en met het feit dat Sno een first offender is en hem een mildere straf op te leggen. Bovendien gaf de advocaat aan dat de verdachte niet in staat is om de boete te voldoen. Ook hiervoor werd er verzachting gevraagd.
Rechter Robbie Rodriques achtte uitvoer van de twee dozen wettig en overtuigend bewezen.  Aangezien het evenwel om kleine hoeveelheden ging, legde de rechter een mildere straf op van 6 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van SRD 750. Bij niet-betaling moet Sno nog een maand uitzitten. Sno mag 8 maart naar huis indien hij de boete heeft voldaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!