Contracten OW-vuilophalers verlengd

De vuilophaalaannemers bij het ministerie van Openbare Werken (OW) mogen hun werkzaamheden voortzetten. De contracten die deze maand expireerden, zijn inmiddels verlengd, zegt Robert White, woordvoerder van de aannemers aan Dagblad Suriname. De contracten zijn voor een jaar verlengd. Het gaat om de categorie aannemers die belast is met het ophalen van vuil langs doodlopende wegen en op illegale vuilstortplaatsen in Paramaribo en Wanica, zegt White. De gunning aan deze aannemers betreft werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden van 1 februari tot en met 30 april aanstaande. De vuilophaalaannemers waren  vorig jaar februari genoodzaakt het werk neer te leggen, omdat de overheid maandenlang talmde met de verlenging van de contracten, waardoor de aannemers in financiële schulden kwamen te zitten. Het  gevolg was dat er wekenlang huis- en grof vuil bleef liggen in verschillende wijken, wat tot een onhygiënische situatie leidde. De contracten zijn op 1 februari verlengd.  White zegt  content te zijn dat OW zijn huiswerk op tijd heeft gemaakt en de aannemers zonder problemen hun werk kunnen voortzetten.

error: Kopiëren mag niet!