Acht jaar voor pedofiele oom

De pedofiel Roepesh Mahabier heeft zich schuldig gemaakt aan verkrachting van een weeskind. Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft hem veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. De magistraat strafte de verdachte zwaar. Hij achtte verkrachting van het toen 9-jarige meisje wettig en overtuigend bewezen. De verdachte is een oom van het slachtoffer. Het meisje is een weeskindje. Zij heeft geen ouders meer en woonde samen met haar oma en oom. Mahabier heeft het meisje meerdere malen seksueel misbruikt.
De magistraat las een verklaring van de zus van Mahabier voor, welke eerder bij de politie was afgelegd.  Daarin staat dat de verdachte bij de zus ging om een dvd-player te vragen. Hierna riep Mahabier het meisje in zijn kamer om haar schoolwerk te maken. Op een bepaald moment hoorde de zus het meisje schreeuwen. Gelijk erna werd er luide muziek afgedraaid.
Het slachtoffer verklaarde dat toen zij weigerde mee te werken, zij door de verdachte werd bedreigd. Zij moest zelfs enkele slagen incasseren. Indien zij het aan een derde zou vertellen dat de oom haar misbruikte, zou hij haar doden. Het feit heeft zich in 2006 voorgedaan. De magistraat merkte op dat de verdachte misbruik heeft gemaakt van zijn gezagsverhouding. Hij moest zich juist als een vaderfiguur hebben opgesteld. Hij heeft ernstig misbruik gemaakt van zijn positie in huis. Het kind was afhankelijk van de oma en de oom. De verdachte heeft zijn seksuele lust op het meisje botgevierd. Om zijn eigen ziekelijke lust te bevredigen, heeft de pedofiel Mahabier het meisje veel schade toegebracht. In deze zaak had de officier van justitie Duncan Nanhoe 10 jaar geëist. De magistraat ging lager dan de eis en veroordeelde Roepesh Mahabier tot 8 jaar cel.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!