Peto sluit voorronde als koploper af

SV Peto heeft op de 9de (laatste) speeldag van de voorronde geen punten laten liggen en sluit de voorronde af als koploper in de competitie van de Moengosportbond (MSB). Gewonnen werd met 6-2 van Oud Goud na een ruststand van 3-1. De gevierde man aan de zijde van Peto was Sinclair Dyo, die 3 doelpunten voor zijn rekening nam. Marcello Harderwijk voegde er 2 aan toe en het laatste Peto-doelpunt kwam van de voeten van Hendy Asampa, die doelman Pinas ‘Marro’ Edgar van Oud Goud van afstand met een machtig schot het nakijken gaf. De spelers Apensa Guno en Martinies John redden de eer voor Oud Goud.
De grootste verrassing van dit competitiejaar is The Scorpions. The Scorpions die altijd meedingt voor het kampioenschap en ook voor dit competitiejaar gerekend werd tot de titelkandidaten, presteert matig. Ze staan momenteel op de 8ste plaats en kunnen zich alleen bij winst in de inhaalwedstrijd tegen TOK opmaken voor de finaleronde. Deze wedstrijd kan doorslaggevend zijn bij de eindrangschikking. Deze wedstrijd werd op 22 januari 2012, bij een score van 2-1 in het voordeel van The Scorpions, afgelast in de 75ste minuut door de arbiter, die het vanwege ongeregeldheden de situatie niet onder controle kon houden. Nadat er in deze kwestie vele onderzoeken zijn verricht door onder andere het bestuur en de arbitragecommissie van de MSB, zijn partijen tot het besluit gekomen deze wedstrijd bij het spelmoment, waar de wedstrijd afgelast werd, te hervatten op 25 februari 2012.
De overige uitslagen van de laatste speelronde van de voorronde zijn: SV Wanhati – Intertechniek 3-0; Doelpunten: Pinas Asoman (2x) en Winsi Gilervan scoorden voor Wanhati.
De spelers Asawinie Antoinne, Cambiel Anduello en Pakoen Clemens (allen Intertechniek) kregen de rode kaart vanwege onbehoorlijk gedrag. SV Zinkampoe – TOK 0-0; Rica Prof – OSV 1-1; doelpunten: Saling Rinaldo (Rica Prof) en Apinsa Jerry (OSV); The Young – The Scorpion 3-0; Doelpunten: Terg Sjeroum (2x) en Tjokropawiro Clau scoorden voor The Young.
De spelers Afono Clayton (geen gehoor geven aan beslissing arbiter) en Deekman Anduello (opzettelijk slaan tegenstander) van The Scorpions kregen de rode kaart.
De nummers 1 tot en met 6 plaatsen zich voor de finaleronde. De nummers 7 tot en met 10 zullen mogelijk een verliezersronde spelen om gemotiveerd te blijven.
 

De standenlijst:

# Vereniging

G

P

1

SV Peto

9

18

2

TOK

8

15

3

The Young

9

14

4

Rica Prof

9

14

5

SV Wanhati

9

13

6

OSV

9

11

7

Intertechniek

9

10

8

The Scorpions

8

9

9

Oud Goud

9

8

10

SV Zinkampoe

9

6

 

error: Kopiëren mag niet!