Maha Shivratri:

Gisteren vierden miljoenen Hindoes wereldwijd Maha Shivratri, de grote nacht van Shiva. Maha Shivratri wordt gevierd op de veertiende dag van de donkere helft van de maand phalgun (februari/maart). Duisternis symboliseert het kwaad en Shiva is de vernietiger van het kwaad. Hij is het symbool voor dood, maar ook van de voortplanting, van vernieuwing.
Voor de Maha Shivratri zijn er veel betekenissen. Zo zou Shiva de Tandava Nrithya, de kosmische dans van de oorspronkelijke schepping, het behoud en de vernietiging, op deze nacht hebben uitgevoerd. Een andere legende is dat Shivratri de goddelijke trouwdag markeert van godin Parvathi en God Shiva. Op de foto devoties in de Shri Vishnu mandir aan de Koningstraat. (Tekst: Widjai Ganesh&DBSfoto: Anil Ramkumar)

error: Kopiëren mag niet!