Cruzeiro verslaat Highwaystar in laatste minuut

Een goal van Jimmy ‘Oppo’ Singodikromo in de 90ste minuut van de wedstrijd heeft Cruzeiro de volledige 3 punten opgeleverd in de Eersteklasse van de Livornosportorganisatie (LSO). De wedstrijd tegen AS Highwaystar leek te gaan eindigen in een 1-1-gelijkspel, maar een kopbal van Singodikromo in de laatste minuut bezorgde de jongens van Cruzeiro de overwinning. In deze Dijkveld-derby was de eerste helft teleurstellend. Ploegen konden niet goed uit de verf komen. De tweede helft was spannender. Gregory Clemens bracht AS Highwaystar op 1-0 in de 53ste minuut. Via een penalty kwam Cruzeiro op 1-1 in de 63ste minuut. Wie anders dan Roxanno Martosoekatmo schoot de strafschop feilloos binnen.
Eendracht maakte het Vredenburgstar erg moeilijk. Uiteindelijk eindigde dit duel in een 2-2- gelijkspel na een 1-1-ruststand. Inaldo ‘Carlos’ Pansa bracht Eendracht in de 10de minuut op een 1-0-voorsprong, maar Iwan ‘Baiwa’ Ave maakte gelijk in de 21ste minuut. In de tweede helft nam Vredenburgstar een 2-1-voorsprong wederom een goal van Baiwa. In de 84ste minuut kwam Eendracht voorgoed langszij door een treffer van Naero Timotus.
FC ADO vertikte het om Jong Jivan Jotie te verslaan. Hoewel ze bij rust een 1-0-voorsprong had, eindigde de wedstrijd in een 3-3-gelijkspel. Een blunder in de defensie van ADO in de laatste minuut van de wedstrijd, resulteerde in het gelijkspel door een goal van Sergio Comvalius. Yail Veira had ADO in de 31ste minuut van de eerste helft op 1-0 gebracht. Comvalius van Jong Jivan Jotie maakte gelijk (1-1) via een penalty na een kwartier spelen in de tweede helft. Jong Jivan Jotie kwam zelfs op een 2-1-voorsprong door een goal van Romario Misiedjan na een uur spelen. Via een penalty genomen door Derric Purperhart kwam ADO op 2-2 in de 72ste minuut. Veira zette ADO op 3-2 met zijn tweede goal in de 84ste minuut. Toch kon Comvalius de gelijkmaker scoren in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.
In de Tweedeklasse kon BKV 2010 een 2-1-voorsprong genomen bij rust niet behouden tegen Jong India. De wedstrijd eindigde 2-2 gelijk. Jong India nam al heel vroeg een voorsprong door een goal van Saimo Popoe, maar Rodney Biekman zette voor rust BKV op een 2-1-voorsprong met 2 goals. In de 75ste minuut scoorde Virgill San A Jong de gelijkmaker voor Jong India. In de andere wedstrijd won The Red Rose met 4-2 van Jivan Jotie door goals van Timonie Anakaba, Damien Kweeling, Ibo Waipoe en Jasley Waipoe. Voor Jivan Jotie scoorden Roy Bromet en Jules van Halen. Rood kreeg Desi Martin van Jivan Jotie.