SO Lelydorp heeft aandacht minister Sapoen

De leerkrachten van Speciaal Onderwijs (SO) Lelydorp zijn vanaf  januari in staking, omdat het schoolgebouw niet voldoet aan de vereisten. Minister Raymond Sapoen van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt dat hij aandacht heeft voor het probleem van de school. ‘Het probleem is heel complex, omdat de school gevestigd is in een huurpand. Het ministerie betaalt de huurpenningen, maar het  is de taak van de verhuurder om het gebouw te onderhouden. Alle renovatiewerkzaamheden zijn voor rekening van de verhuurder. Het onderhoud van de school is jarenlang niet ter hand genomen.’
Minister Sapoen erkent dat de situatie op de school niet kindvriendelijk is. Hij heeft inmiddels de opdracht gegeven aan de technische afdeling om uit te kijken naar een noodoplossing. Hij gelooft dat binnen een week of drie zij de leerlingen kunnen onderbrengen in een betere accommodatie.
Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft geen eigen terrein in het gebied Lelydorp. Dit maakt dat de school ondergebracht moet worden in een gehuurd pand. Het Minov beschikt in die omgeving ook niet over een eigen gebouw.

error: Kopiëren mag niet!