Politiemanschappen boos op politiebond

Dagblad Suriname verneemt uit betrouwbare bronnen dat er ontevredenheid heerst onder manschappen in het politiekorps. De manschappen zeggen dat de politiebond bij de recente onderhandelingen met de regering alleen gewerkt heeft aan salarisverhoging voor de hoge rangen. Zij vinden dat niet in de haak, daar zij de  politiestaking massaal hebben ondersteund. Ze voelen zich beetgenomen. Politiebondsvoorzitter Robby Ramjiawan  weerspreekt de beschuldigingen aan het adres van de bond. Volgens Ramjiawan is er sprake van een misverstand. Hij wijst erop dat er niet is onderhandeld over het salaris, maar over toelagen. Alleen agenten, die zijn ingedeeld bij een specialistische dienst, hebben een aantal toelagen.
Manschappen kunnen ook in aanmerking komen voor de verschillende toelagen, als ze middels interne opleidingen werken naar een specialisme toe. Hij betreurt de opstelling van de ontevreden manschappen. Volgens Ramjiawan gaat het om een zeer kleine groep. “Het gros van de manschappen was aanwezig op de alv en is akkoord gegaan met hetgeen de bond bereikt heeft. Degenen die niet in de alv waren en niet exact weten wat bereikt is, zijn ontevreden.”  Dagblad Suriname wist de hand te leggen op de overeenkomst tussen minister Martin Misiedjan en de Surinaamse Politiebond (SPB)  betreffende uitvoering van de verhoogde toelagen. Duidelijk valt af te lezen dat de hogere rangen inderdaad meer toelagen hebben dan de manschappen.  Ook valt uit de informatie in de tabel af te leiden dat bij de officieren een groter bedrag aan verhoging op de toelagen is doorgevoerd.
De recherchetoelage bij de manschappen die SRD 50 was, is  opgetrokken  naar SRD 90.  Voor de onderofficieren is de recherchetoelage verhoogd van SRD 60 naar SRD 110. Voor de officieren is de recherchetoelage verhoogd van SRD 70 naar SRD 150. De teamtoelage is bij de manschappen gegaan van SRD 45 naar SRD 120. Bij de onderofficieren is de  aanpassing van SRD 55 naar SRD 130, terwijl het bij de officieren verhoogd is van SRD 65 naar SRD 150. De huishuurtoelage is voor de manschappen verhoogd van SRD 80 naar SRD 200, bij de onderofficieren is het opgetrokken van SRD 90 naar SRD 300, terwijl de officieren een verhoging hebben gehad van SRD 100 naar SRD 350. De  vaartoelage voor manschappen ging van SRD 45 naar SRD 90, bij onderofficieren is het opgetrokken van SRD 50 naar SRD 100 en voor officieren is het verhoogd van SRD 55 naar SRD 110. De commandanten-  en representatietoelage, die alleen aan officieren en onderofficieren gegeven wordt, is voor deze rangen ook hoger aangepast.

error: Kopiëren mag niet!