Wraaknemende moordenaar krijgt 12 jaar cel

Steven Meursingh is veroordeeld wegens doodslag. Hij gaat voor 12 jaren de bak in. Meursingh heeft de  54- jarige wachter Radjinderpersad Jethoe op zaterdag 3 april 2010 met een eind hout bewerkt. Ten gevolge van de mishandeling kwam Jethoe te overlijden in de ziekeninrichting. Rechter Dinesh Sewratan achtte doodslag bewezen. Het Openbaar Ministerie (OM) had 14 jaar geëist tegen de verdachte. Ook het OM had doodslag bewezen geacht.
Advocaat Sonny Chotkan was het niet eens met de strafeis. De advocaat ging juist voor mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Hij verzocht de rechter om een veel mildere straf aan zijn cliënt op te leggen.
Op donderdag 1 april had wachter Jethoe voorkomen dat Meursingh met wat goederen weg kon gaan. De goederen waren geplaatst op een locatie aan de Anton Dragtenweg, alwaar Jethoe de wacht hield. Hiervoor werd Meursingh door de politie aangehouden. Hij werd echter na het verhoor heengezonden, omdat de eigenaar van de goederen niet wenste dat Meursingh strafrechtelijk vervolgd moest worden.
Op de bewuste dag van het misdrijf, 3 april, bracht de broer van Jethoe eten voor hem aan het werk te Anton Dragtenweg. De broer trof het slachtoffer toen zwaar gewond en gekneveld aan. De politie werd ingeschakeld, waarna een ambulance Jethoe naar het ziekenhuis vervoerde voor medische behandeling. In de ziekeninrichting overleed Jethoe.  Het motief was wraakneming.
De magistraat week af van het strafvoorstel en vonniste Meursingh tot 12 jaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!