Straf opgelegd in mega-diefstalzaak Telesur

Kantonrechter Dinesh Sewratan velde gisteren vonnis in de Telesur- diefstalzaak. De magistraat achtte tegen  Furgil Vasilda en Riciano Cirino drie feiten bewezen. Vasilda  heeft uit het magazijn van Telesur 40 laptops en 150 stuks BlackBerry- toestellen weggenomen. Cirino heeft geholpen met vervoeren. De BlackBerry- toestellen werden aan een Chinees verkocht. Op een dag hebben een zekere Lodik, Vasilda en Cirino de Chinees uitgelokt en beroofd. De rechter legde Vasilda  en Cirino elk een straf op van 2 jaar met aftrek. Dit vonnis was conform de eis van de officier van justitie, Duncan Nanhoe. Ten aanzien van Lodik achtte de magistraat opzettelijke  heling en beroving bewezen. Lodik werd tot anderhalf jaar veroordeeld.  Dit vonnis was conform de eis.
De verdachte Regillio Bisshop kreeg een mildere straf. De rechter kwam niet tot het bewijs dat Bisshop aanwezig was tijdens de beroving. Echter heeft hij wel zijn voertuig ter beschikking gesteld. De rechter vonniste Bisshop tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Bisshop komt over een paar dagen vrij. De andere drie veroordeelden blijven hun resterende straf uitzitten.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!