Randjiet verliest aansluiting op kopgroep Licht Essedstadion valt uit

Woensdag werd een aanvang gemaakt met de 10de ronde van de SVB-eersteklasse met de wedstrijd tussen Randjiet Boys en rode lantaarndrager Real Saramacca. Dit was een wedstrijd die veel onderberekeningen kende, buiten de schuld van beide verenigingen om. Nadat de wedstrijd tien minuten achter de rug was, vielen de lichten van het Dr. Ir. F. Essed uit. De oorzaak hiervan was op dat moment niet bekend. Vermoedelijk ging het om een technisch probleem. Met veel gehaal en getrek verhuisden de ploegen naar het Emile de Lafeuntespeelveld. In de 19de minuut bracht Gillian Pinas de ploeg van Randjiet Boys op 1-0. Maar vijf minuten later maakte Jermain Carbin de gelijkmaker voor de jongens uit Saramacca. Dit werd tevens de ruststand, 1-1.
Voor aanvang van de tweede helft besloot men weer naar de Essedstadion te gaan, omdat de lichten intussen weer brandden. Maar net voor aftrap van de tweedehelft vielen de lampen weer uit. Met wederom veel djugu djugu verhuisden de ploegen naar het Lafuenteveld, om de tweede helft te spelen.
Na een kwartier spelen in deze helft kreeg Wensley Paulus zijn tweede gele kaart van de arbiter. Randjiet Boys moest verder met 10 man. De jongens van Saramacca begonnen de minderheid van Randjiet Boys uit te buiten. Het was Anthony Scholsberg, die Real Saramacca naar een 2-1- overwinning schoot in de 75ste minuut.
Door deze overwinning van Real Saramacca verlaten zij de laatste plaats en stijgen helemaal naar de achtste plek met 8 punten, terwijl Randjiet Boys stationair blijft staan op de 4e plaats met 17 punten. De ploeg van Tammenga is de nieuwe rode lantaarndrager.