PVV bindt ook Benfica aan zegekar

PVV,  de Politievoetbalvereniging, heeft woensdagavond ook haar zegenreeks voortgezet in de eersteklassenvoetbalcompetitie  van de  NGVB. Benfica kreeg een  0-5- klop te incasseren, na een 0-1-achterstand bij de rust. In deze handjevolle zege had Robert Dikan wederom een belangrijk aandeel. Dikan scoorde dit maal drie doelpunten, terwijl Antony Emanuels de andere twee voor zijn rekening nam. Benfica, die een goede partij speelde, slaagde erin om deze marginale  achterstand  van 0-1 tot aan de 63ste minuut te behouden. Reeds vroeg in de eerste helft en wel in12de minuut bracht Dikan PVV op een 1-0-voorsprong. Emanuels slaagde in de 63ste minuut erin om het ijs voor PVV  te doorbreken en het tweede  doelpunt te scoren. Hierna was Benfica een verslagen ploeg en PVV voerde de score verder op naar 5-0, door twee doelpunten nog van Dikan en een van Emanuels.
In totaal 10 doelpunten completeerde de strijd tussen Vasas en Tyrus in de tweede ontmoeting van de avond. In de eerste helft kwamen beide ploegen tot een om-en-omscore, waarbij de rust inging met een 3-3-stand. In de tweede helft slaagden beide ploegen erin om elk twee doelpunten aan hun totaal bij te voegen. Voor  Vasas scoorden Atish  Sewratan (2x), Roberto Lijmpot, Mikhall Wip en Guno Diekan. Voor Tyrus waren  het Anduele Paulus en Gillermo Rijkaard die elk tweemaal scoorden en Wendel Fer.
Zondag zal Botopasie zich moeten tonen in de klassieker tegen PVV  voor het behoud van de koppositie en het ongeslagenschap. Botopasie won eerder reeds in deze eerste ronde van de naaste twee concurrenten  Jong Aurora en Flora; elk met 2-1.  Uit vier gespeelde wedstrijden werd de volle winst van 12 punten behaald. Het wordt een strijd van techniek en tactiek van Botopasie tegenover een meer ervaren spelende PVV. De naaste concurrenten van Botpasie,  PVV en  Flora hebben nu elk  13 punten uit zes gespeelde wedstrijden. Bij winst blijft Botopasie de lijstaanvoerder met  15 punten. Ook tussen Flora en PVV kan er een verandering komen. Indien Jong Aurora erin slaagt om van Flora te winnen, neemt PVV de tweede positie over op de ranglijst.  Ook bij een gelijkspel komt PVV er gunstiger voor te staan om de tweede positie., daar de politieclub in haar verder te spelen wedstrijd  minder sterkere tegenstanders ontmoet dan Flora.
Voor hedenavond staan op programma om 18.00  uur in de U-20-klasse, Napoli tegen Puwa Nani en om 20.00 uur Vasas versus Botopasie.