Inspecteur als verdachte voor de rechter

Met de behandeling van de strafzaak tegen de inspecteur Hugo N. werd gisteren aangevangen. Hij heeft op 30 augustus 2011 een 21-jarige jongeman in zijn onderbeen geschoten. De aanleiding was dat het slachtoffer zich verzet had en vreselijk tekeer ging tegen de politieman. Uit voorlopige informatie blijkt dat het slachtoffer, liggende midden op het wegdek in de omgeving van Kasabaholo, het verkeer had opgehouden. Hierdoor zouden bestuurders niet voorbij kunnen rijden. De politieman die op dat moment kwam aanrijden, vroeg de jongeman een aantal keren om aan de kant te gaan, maar het slachtoffer gaf geen gehoor daaraan.
De inspecteur haalde het slachtoffer enkele keren van de weg en zette hem aan de zijkant; hij kwam echter steeds terug op de weg. Op een gegeven moment zou het slachtoffer een blikje bier hebben gegooid naar het hoofd van de inspecteur. Dit was de aanleiding voor de wetsdienaar om de 21-jarige als verdachte aan te merken. De 21-jarige zou zich hebben verzet. Hij keek uit naar andere spullen om naar de politieman te gooien. De wetsdienaar loste twee waarschuwingsschoten. Toen het slachtoffer de schoten negeerde, schoot de politieman gericht op zijn onderbeen. Rechter Sieglien Wijnhard stelde deze zaak uit. De inspecteur is niet aangehouden. Hij werd aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!