Actie Sasur niet te waarderen

Gewezen ondervoorzitter van de Staatsraad, Harold Ramdhani, en enkele parlementariërs hebben gisteren in gesprek met Dagblad Suriname onthutst gereageerd  op de door Sasur belegde persconferentie. Terwijl president Desi Bouterse nog antwoord moet geven in de kwestie Sasur, heeft de stichting woensdag een persconferentie belegd om een aantal zaken uit de doeken te doen. Hieronder volgen de reacties van Ramdhani en enkele parlementariërs.
Harold Ramdhani: ‘Ik begrijp dat het belang van een ieder gediend moet worden. Sasur zal van menig zijn geweest dat zij wacht en nog eens wacht. Maar wat Sasur goed moet begrijpen, is dat zij niet wachten op de heer Harold Ramdhani, maar op de president van de Republiek Suriname. Dan moet je als rechtgeaarde Surinamer de president alle ruimte en mogelijkheid geven om tot een oplossing te komen welke voor alle partijen acceptabel is. We hebben er niets aan als je stoer wilt doen en gaat zeggen ‘ik heb te lang gewacht, ik ga mijn gang’. Meneer Ramlal, stoer doen werkt nooit. Als burger van dit land heb je de verplichting om op basis van je beschaving en opvoeding, niet dwars tegen gemaakte afspraken in te gaan, vooral als het de president van dit land betreft. Ik denk dat meneer Ramlal niet weet dat de president niet alleen moet kijken naar een kwestie van Sasur, maar de president heel veel belangrijke zaken heeft. Als je verneemt dat de president in de hoedanigheid van Caricom – voorzitter het land uit is, dan wordt er vier keer zoveel van je verwacht dat je die beschaving zal opbrengen om even rustig te wachten. Meneer Ramlal, als u in dit land wil blijven wonen, hier wil blijven werken, hou rekening met alle gangbare en geldige regels in dit land. Dat Sasur de indruk wekt alsof alles nog steeds transparant is binnen zijn organisatie is gewoon een stukje misleiding. Gebruik je nuchter verstand, praten brengt altijd een oplossing.’
DNA – lid Patrick Kensenhuys: “Ik had graag dat Sasur gewacht had op het antwoord van de president. Er zijn voldoende aanwijzingen voor de regering om de resolutie over het functioneren van Sasur in te trekken. Er was duidelijk veel fout bij Sasur, daarom zijn er zoveel reacties gekomen vanuit de gemeenschap. We moeten kijken naar het maatschappelijk belang.’
DNA – lid Asiskoemar Gajadien: ‘Elke zichzelf respecterende organisatie zou zich moeten houden aan de afspraken. Iedereen is er gebaat bij dat er een heel goede oplossing komt. Wij in DNA hadden opgemerkt dat Sasur geen degelijk antwoord kon geven op een transparant beleid binnen hun organisatie. Wij zagen ook dat verder gaan met Sasur onder deze omstandigheden niet correct zou zijn. Ik ben nog steeds niet overtuigd met alle informatie van Sasur dat zij alle belangen van de Surinaamse auteurs behartigen.’
DNA-lid Amzad Abdoel: ‘Ik vind de actie van Sasur absoluut niet netjes naar de president toe en naar DNA.  Het is buiten de orde.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!