Militair gaat voor 10 jaar de bak in wegens moord

Rechter Iwan Rasoekbaks veroordeelde de militair Maikel Ernst tot 10 jaar gevangenisstraf. Hij heeft zijn vrouw, de 23-jarige Sharifa Ernst-Watkin, van het leven beroofd middels het toebrengen van aantal messteken. Het lijk van het slachtoffer werd op de trimbaan aan de Kamponglaan aangetroffen.
De officier van justitie had op de vorige zitting een straf van 10 jaar geëist tegen Ernst. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte 15 messteken aan zijn vrouw had toegebracht. Als gevolg van die steekverwondingen kwam de vrouw te overlijden.
De magistraat had geen enkele reden om af te wijken van het strafvoorstel. Hij legde Ernst een straf op conform de eis. De veroordeelde dient zich daarnaast psychologisch en psychiatrisch te laten begeleiden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!