Afscheidsfeest voor Frater Laurentius Verhoeven:

Frater Laurentius Verhoeven, de laatste van de twaalf missionarissen die Udenhout, Nederland ooit telde, kwam in 1947 bij de fraters en in 1960 vertrok hij naar Suriname. Nu, na 51 en een half jaar, verlaat hij het land van wie de mensen, in het bijzonder de mens met een beperking, hem heel veel liefde en warmte hebben gegeven. Geconfronteerd met het niet te keren feit van de definitieve terugkeer naar Nederland springen bij frater Laurenti Verhoeven de tranen in de ogen. SOGK en Special Olympics Suriname (SOC) hebben gisteren op gepaste wijze afscheid genomen van hun frater. Frater Verhoeven heeft langer dan dertig jaren gediend als penningmeester van SOC. Daarna heeft hij langer dan een half eeuw lang op zeer bewonderswaardige wijze mensen met een beperking ondersteund. Hij heeft zijn krachten gegeven aan heel wat organisaties die mensen met een beperking helpen om zelfstandig te worden in de maatschappij. (Tekst: Widjai Ganesh&DBSfoto: Anil Ramkumar)

error: Kopiëren mag niet!