Wippende bromfietser veroorzaakt 11e verkeersdode

De 26-jarige bromfietser Luciano Koesni is gisteravond omstreeks 20.35 uur na een aanrijding met een andere bromfietser te Mariënburg ter plekke overleden. Gebleken is dat beide bestuurders in tegenovergestelde richting reden over voornoemde weg. Ter hoogte van EBS paal nummer 21652 haalde de 17-jarige bestuurder R.S. een stunt uit met zijn bromfiets. Hij trok zijn bromfietsstuur naar zich toe, waardoor het achterste wiel op het wegdek bleef, terwijl het voorste wiel de lucht in werd getrokken. Deze stunt, rijden op alleen het achterwiel,  wordt “wippen” genoemd. Bij het terugzetten van het voorwiel op de weg moet de bromfiets van R.S. op de rijhelft van Luciano zijn gekomen met het noodlottig gevolg. Luciano overleed ter plekke. R.S. was niet aanspreekbaar en is met zware letsels per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp en is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen. Naderhand is ook gebleken dat beide bromfietsers zonder een valhelm op reden. De materiële schade aan de rijwielen is aanzienlijk. Het ontzielde lichaam van Luciano zal na sectie aan de nabestaanden worden afgestaan. De politie van Marienburg is belast met het onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!