Routiniers Sonneveld en Reiziger winnen overtuigend

De Surinaamse Bridgebond (SBB) organiseerde zijn reguliere bridgedrive op maandag jl., waaraan 24 bridgers participeerden. Die avond was er geen rusttafel vanwege het even aantal paren (12) en werd er over zeven ronden 21 spellen gespeeld. De vrije speler was Roel Stanton en hoefde die avond er geen wedstrijdleiding aan te pas te komen, omdat alles heel vlot verliep. De verwachtingen waren hooggespannen, omdat deze sessie aan de vooravond van de komende Verjaardagsdrive van de Bond (a.s. zondag) gold als een testcase om te peilen of de paren op track waren voor het prestigieuze toernooi. Hierna volgen immers ook de Viertallenteams bridgewedstrijden in maart 2012, waarbij het op elkaar goed afgestemd en geoefend zijn zeer belangrijk is voor een goed resultaat. De winnaar hiervan mag Suriname straks vertegenwoordigen bij de landenwedstrijden van de Inter-Guyanese Bridgespelen, die dit jaar toch in Frans-Guyana worden gehouden i.p.v. Georgetown – Guyana. Menige toppers en geroutineerde spelers waren aanwezig en aan het eind van de avond was men bij de uitslag erg benieuwd naar de rangschikking, omdat er toch flink competitief was gespeeld en een ieder wat goede tafelrondes boekte.
Piet Sonneveld en Piem Reiziger, die de vorige week nog nummer twee werden, behaalden de eerste plaats met een zeer overtuigende gemiddelde score van 72,9 % en 153 wedstrijdpunten. De vorige week werden zij net geen winnaar met 1 punt verschil (0,4 %) en moesten toen de eer overlaten aan A.W. Brakke en Waded Sonneveld. Laatstgenoemden moesten het echter deze week ontgelden tegen Piet en Piem, want ook van hun werd deze week ruim gewonnen. Met gemak en heel goede scores werden alle ronden gewonnen (27-3, 26-4, 23-7, 22-8, 20-10, 18-12, 17-13). De winnaars wisten maar liefst 8 (gedeelde) tops binnen te halen, maar belangrijker nog tegenover geen enkele nul. Een absolute top noteerde goed voor 10 punten en een absolute nul voor 0 punt.  De tweede plaats werd door Stephen Harripersad en Jane Harkisoen binnengehaald met een goede score van 63,3 % en 133 punten. De laatste 2 weken hiervoor hadden ze al een top vijf notering behaald. Net met wat minder eindigden op de derde plaats Ratan Kalka en Jan Willem van der Heijden met een score van 61,9 % en 130 punten. De vierde plaats was voor Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan met een score van 52,9 % en 111 punten. Zij werden direct op de hielen gevolgd met een punt minder door Antoine Issa en Philip Issa op de vijfde plaats, die een score behaalden van 52,4 % en sloten hiermee de top vijf noteringen af. Deze 5 paren wisten dan ook alleen een score van meer dan 50 % te boeken.
SBB VERJAARDAGSBRIDGEDRIVE 2012
De registratie en inschrijving van de aanstaande Verjaardagsbridgedrive van de Bond op zondag 19 februari a.s. is NOG in volle gang en men kan hiervoor terecht bij het secretariaat van de SBB te Beyrouth Bazaar en bij het bestuur. Het vangt die ochtend om 10 uur aan en er zal gespeeld worden in de speelzaal van het Lalla Rookhcomplex. Er zal ook voor een smakelijke lunch gezorgd worden. De Bond bestaat op 18 februari dit jaar al 58 jaar. Er zal bij voldoende belangstelling ook gespeeld worden in een B-lijn voor de recente bridgecursisten en echte beginners. De Bond hoopt dat ook deze bridgers massaal hieraan meedoen. Er zullen voor leuke prijzen en bekers gezorgd worden.

error: Kopiëren mag niet!