Anton Durham: Ik schat mezelf in de top 3 bij de Nationale biljartkampioenschappen


Gisteren is er een aanvang gemaakt met de Nationaal 4de klasse biljartkampioenschappen. Dagblad Suriname sprak met een van de deelnemers van dit toernooi, Anton Durham. Anton Durham speelt voor biljartclub Ivoor, die gevestigd is aan de Limesgracht. ‘Dit zal zijn tweede keer zijn dat hij meedoet aan de 4de klasse biljartkampioenschappen. De eerste keer heb ik het niet goed gedaan, maar probeer deze keer alles goed te maken. Ik heb toch wel hoge verwachtingen. Als alles goed is, zie ik me wel in de top 3 te eindigen. Het kampioenschap lijkt wel een beetje ver gegrepen, maar ik ga die uitdaging niet uit de weg. Daarom schat ik mijn tegenstander nooit. Maar ik zie Hedwig Valies en Stanley Kwasiba als de twee potentiële kandidaten voor de Nationaal 4de klasse biljartkampioenschappen’.
Veder vertelt Anton Durham dat hij dit jaar zichzelf niet ziet in de derde klasse. ik ben gewoon niet ready voor. Maar volgend jaar wil ik wel de kans wagen, om in de derde klasse uit te komen. Om hierin te spelen moet een biljarter een moyenne halen boven 2.0. Anton Durham haalt momenteel een moyenne van gemiddelde tussen 1.0 en 2.0. Dus hard werken om de volgende klasse te halen.
‘Het enige obstakel die wij kunnen hebben is het biljarttafel. Meestal worden de landskampioenen gehouden in het clubgebouw van Ivoor, maar vanwege werkzaamheden aan de Limesgracht is dit toernooi verhuisd naar het clubgebouw van VOS. Dus het is wennen aan een nieuwe tafel. Want alle biljarttafels verschillen van elkaar. Ik hoop dat de organisatie een heel goed toernooi organiseert, waar alle deelnemers aan hun trekken komen’.
Over de biljartsport zelf zegt Anton Durham dat het groeiende is. ‘Je ziet dat er veel jonge personen nu interesse hebben voor deze tak van sport. Met een goede begeleiding  kunnen wij over een paar jaren tal van topbiljarters verwachten. Je ziet ook dat veel mensen nu een overstap maken van Poolbiljart naar Librebiljart.’

error: Kopiëren mag niet!