Zus legt tegenstrijdige verklaringen af

Sarwankoemar  D., alias Peter, staat terecht wegens doodslag, subsidiair poging tot doodslag de dood ten gevolg hebbende. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-zwager Ashokkoemar Poetai alias ‘Pico’  van het leven te hebben beroofd. Op 11 september 2011 kregen de verdachte en het latere slachtoffer het met elkaar aan de stok. De verdachte pakte een eindhout en bewerkte daarmee het hoofd van Askokkoemar, die als gevolg hiervan kwam te overlijden.
Rechter Daniëlle Karamatali hoorde Sharmila, de zus van Sarwankoemar. Zij verklaarde niet gezien te hebben dat haar jongere boer haar ex-man had mishandeld. Wat zij wel had gezien, was dat Ashok in de richting van haar broer gezwaaid had met een stuk hout. Hierna had zij zich teruggetrokken. Zij verklaarde op de zitting dat zij anderhalf jaar een relatie had met Ashok. Sharmila had een huis gebouwd op het perceel van haar vader. De vader woonde aan de voorzijde . Ook nadat de relatie beëindigd was, wilde Ashok niet weg van dat adres. In januari is het huis waarin Sharmila vertoefde, in vlammen opgegaan. Hiervoor werd de vader van Sharmila aangehouden. Volgens advocaat Hedley Derby is de vader vrijgesproken. Sharmila beweerde dat niemand Ashok daar wilde hebben. Hij mishandelde haar. Ashok was een drugsverslaafde, zegt Sharmila. Echter had Sharmila een heel andere verklaring afgelegd bij de politie.
De verdachte gaf aan dat hij niet de intentie had om Ashok de doden. Sarwankoemar beweerde dat hij rond zeven uur van het werk kwam. Op dat moment kwam Ashok gewapend met een eindhout op hem af. Hij pakte het hout van hem af en sloeg Ashok daarmee twee keren op zijn hoofd. Hierna belde Sarwankoemar de politie. Hij werd toen meegenomen naar het bureau.
Officier van justitie Carmen Rasam gaf aan dat het slachtoffer een ribfractuur en een schedelfractuur had opgelopen. Volgens Sarwankoemar heeft hij maar twee keren geslagen. Hij weet niet hoe Ashok een ribfractuur opliep. Volgens de bevindingen van de patholoog waren er schoppen en trappen aan het slachtoffer toegebracht.
Op 27 februari zal het OM haar strafvoorstel presenteren. Sarwankoemar blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!