Te hard en ongekeurd rijden meest voorkomende verkeersovertredingen

 Onlangs is besloten om specifieke informatie met betrekking tot het optreden van de Motor Surveillance Dienst (MSD) en het Verkeer Handhavingsteam (VHT) in het verkeer te delen met de samenleving. Daarbij zal vooralsnog alleen data worden verstrekt over de volgende verkeersovertredingen, te weten rijden zonder rijbewijs, rijden door rood verkeerslicht, overschrijden van de maximumsnelheid, rijden met niet gekeurde voertuigen en rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Het is de bedoeling dat deze informatie tweewekelijks zal worden gedeeld met de gemeenschap,  met het doel om de bovenvermelde gedragingen achterwege te laten.
Uit de data over het jaar 2011 blijkt dat het overschrijden van de maximumsnelheid de meest voorkomende overtreding is. Maar liefst 2091 personen maakten zich hieraan schuldig. De boete voor deze overtreding wordt bepaald afhankelijk van de snelheid. Ook het rijden van niet gekeurde voertuigen komt veelvuldig voor. Zo’n 1622 voertuigen moesten elk een boete van SRD 150 hiervoor betalen. Op nummer 3 staat het rijden zonder rijbewijs. 786 personen maakten zich hieraan schuldig. De boete hiervoor bedraagt SRD 750. De zwaarste boete is voor het rijden zonder een geldige verzekering. Dit deden 416 personen afgelopen jaar en ze werden op de bon geslingerd voor SRD 1000 elk. Er zijn ook 108 personen die elk SRD 500 boete hebben betaald voor het rijden door rood licht. Iets minder dan 98 bestuurders reden een voertuig, terwijl hun rijbewijs is ingevorderd.
De afdeling VHT heeft voor januari 2012 als meest voorkomende overtreding (198) genoteerd het rijden van niet gekeurde voertuigen. Niet verzekerd waren 56 voertuigen en te hard reden 50 auto’s.  41 personen reden zonder rijbewijs. Er was geen enkele bekeuring wegens rijden door rood licht.
De afdeling MSD noteerde echter meer auto’s die de maximumsnelheid overschreden en dat wel in de periode 1 januari 2012 tot 13 februari 2012. De teller lag op 862. Er reden 130 niet gekeurde voertuigen op de openbare wegen, 34 personen reden zonder rijbewijs en 36 auto’s waren niet verzekerd. De MSD zag niemand door rood rijden.

error: Kopiëren mag niet!