‘Waarom vind ik niets op straat?’

 “Ik heb me niet verzet. De politieagenten hebben mij zomaar in de boeien geslagen. Zij hebben mij meerdere malen op mijn buik slagen. Ik heb niets gedaan, waarom werd ik zo mishandeld? Op dat moment voelde ik me helemaal niet als een verdachte”, zei de 26-jarige Patrick S. aan de rechter. Hem worden verduistering, beroving en mishandeling ten laste gelegd.
Kantonrechter Robbie Rodrigues hoorde een politieagent als getuige. Op 14 oktober was deze politieman samen met zijn collega op surveillance. In de Jessurunstraat zagen de politiemannen een man lopen met een grote tas. De politie hield de man, Patrick S., staande. Aan hem  werd gevraagd wat hij in de tas had. Na onderzoek bleek dat de verdachte een complete computer met printer in de tas had.  Patrick kon op dat moment geen goede verklaring geven van waar hij de spullen had. De politiemannen hebben hem toen in de boeien geslagen. Tijdens het  afvoeren van de verdachte heeft een van de  politiemanen een letsel opgelopen. De politieman liep een zwelling aan zijn pols op. Volgends de getuigende politieagent had de verdachte zich verzet tijdens zijn aanhouding.
Naast dit feit zou Patrick zich op 17 augustus schuldig hebben gemaakt aan een beroving aan de Tourtonnelaan. Hij zou daarbij een halsketting, geld, pinpas en telefoon van een persoon hebben beroofd. Dit feit geeft de verdachte volmondig toe. Echter ontkent hij steevast zich te hebben verzet tegen de politiemannen. Hij beweerde de tas met spullen op straat te hebben gevonden. Patrick zag een man met deze spullen op straat. Bij het zien van de verdachte, had die man de tas met inhoud achtergelaten en was hij weggerend. Volgens Patrick was hij de echte dief. Patrick nam de tas en ging ermee naar de post. Hij was van plan om de spullen naar de dichtstbijzijnde politiepost te brengen. Echter werd hij onderweg naar het station door de politie gestopt en aangehouden.
“Waarom vind ik nooit iets op straat”, merkte de rechter op. Volgens de rechter was het verhaal van de verdachte ongeloofwaardig. Patrick is een aantal keren in aanraking gekomen met de politie. Op 22 februari vindt de verdere behandeling van deze strafzaak plaats. Patrick blijft nog in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!