Milieu-inspecteurs willen daadwerkelijke resultaten

De acties van de Milieu- inspecteurs worden pas opgeschort als er zichtbare resultaten zijn bereikt. De bond van Milieu-inspecteurs bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) kondigde afgelopen week haar actieparool af. De actie houdt in dat er geen werkzaamheden worden uitgevoerd tussen zeven uur en tien uur ’s morgens. Een maandenlange achterstand in de uitbetaling van overuren en het dwarsbomen van de bevorderingen waren redenen genoeg om een actieparool af te kondigen. Vrijwel het gehele korps van 60 Milieu-inspecteurs is in de afgelopen 15 jaar achtergehouden wat betreft bevorderingen. De bond is vorig jaar september met de minister van Volksgezondheid en de BOG-directeur overeengekomen dat de bevordering van een groep van 60 Milieu-inspecteurs binnen 3 maanden een feit moest zijn. Tot vorige maand waren echter  maar 17 Milieu-inspecteurs voorgedragen voor bevordering.
Bondsvoorzitter David Bakker geeft aan dat de commissievoorzitter gisteren een gesprek heeft gehad met de Milieu-inspecteurs. Die hebben aangegeven de acties niet te zullen verscherpen, maar daartegenover willen zij resultaten zien. Volgens de Milieu-inspecteurs is er teveel beloofd.
Bakker geeft aan dat bij deze actie de minister en het ministerie van Volksgezondheid geen blaam treft. Er zijn enkele actoren binnen het geheel die de schuldigen zijn. Echter wilde hij hierover niet verder uitwijden

error: Kopiëren mag niet!