Deurwaarders-exploot verhindert actiegroep BVD te vergaderen

De actiegroep van de BVD is per deurwaarders-exploot verboden  een algemene ledenvergadering  te houden in naam van de partij. Waarnemend BVD-voorzitter Dharm Mungra zegt dat het document gistermorgen is gestuurd naar de actiegroep. De meerderheid van de kernen, 303 in totaal, heeft uit protest tegen het opgaan van de BVD in de NDP een alv uitgeschreven voor aanstaande zondag. Mungra zegt dat het hoofdbestuur wil voorkomen dat dit voornemen wordt weggestemd. Vandaar het deurwaardersexploot. De actiegroep zal het niet hierbij laten, zegt de waarnemend voorzitter, die ook gekant is tegen het opgaan van de partij in de NDP.
Mungra is vanwege zijn steun aan de actiegroep ondertussen ook in ongenade  gevallen bij het hoofdbestuur. BVD-secretaris Jerrel Rotsburg meldde Dagblad Suriname in een eerder interview dat er geen sprake is van het opgaan van de partij in de NDP. Mungra vindt dat Rotsburg klinkklare leugens verkondigt. Er zijn wel degelijk plannen om de identiteit van de BVD op te geven. Het hoofdbestuur heeft in een vergadering deze zaak in stemming gebracht. Er waren zelfs al briefjes uitgedeeld. De BVD is voor de overstap zelfs bereid  haar partijcentrum aan de Hoogestraat paars te verven en het om te dopen tot een onderafdeling van de NDP. Volgens Mungra wordt de eenwording met de NDP gedaan in ruil voor een aantal voordeeltjes en accommodaties  die de partijvoorzitter zal krijgen van de NDP.

error: Kopiëren mag niet!