Zeilstra blij met radiologisch en cardiologisch centrum

De honorair consul (hc) van Suriname in België, Ijtsen Zeilstra, is heel blij dat Suriname nu ook een radiologisch en een cardiologisch centrum heeft. Op 27 februari vindt bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo de opening plaats van beide centra. De totstandkoming van de centra is mede mogelijk gemaakt door Zeilstra. De honorair consul wilde iets terug doen voor kankerpatiënten en zag Suriname als de beste locatie daartoe. Zelf had hij kanker en is zijn vrouw aan kanker overleden. In het radiologisch centrum zal de bestraling en nazorg van kankerpatiënten geschieden. Zeilstra is bij de opening van de centra in Suriname aanwezig. Hij reist volgende week naar Suriname af voor de bijwoning van een ministeriele vergadering van de OAS.
Zeilstra zegt zo optimaal en zorgvuldig mogelijk bezig te zijn inhoud te geven aan zijn functie. Hij is al 7 jaren honorair consul van Suriname in België. Vanaf toen heeft hij verschillende handelsmissies naar Suriname gebracht. Ook heeft hij de voordracht gedaan voor de benoeming van Gerard van Tweel tot honorair consul van Suriname in Nederland. Zeilstra heeft verder vele projecten ondernomen in Suriname op het gebied van handel en op sociaal en cultureel gebied. Hij heeft ook 16 containers van 40 foot naar Suriname gestuurd met medische apparatuur. Zeilstra is nu bezig met projecten in Suriname, waaronder ook het brengen van handelsmissies naar Suriname.
Widjai Khoenkhoen

error: Kopiëren mag niet!