Suriname niet in de prijzen tijdens International Carnival Queen 2012

Laverne Mormon, first runner–up Miss Suriname 2011, die Suriname vertegenwoordigde tijdens de International Carnival Queen 2012 op Curaçao is niet in de prijzen gevallen. Zeventien ‘carnival queens’ uit verschillende landen gingen donderdagavond in de World Trade Center met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel International Carnival Queen 2012. Yasmine Dos Santos uit Kaapverdië werd verblijd met de internationale titel en mag de kroon dragen. De first runner-up is Gisela Dorta Melo uit Tenerife en Priscila Gomez van Punta Cana kreeg de titel second runner-up. De Puerto Ricaanse Tanya Veronica werd de third runner-up en de Curaçaose Tyann Merenciana werd fourth runner-up. Naast deze titels was er nog een aantal categorieën, waaruit de beste deelnemers werden gekozen. De International Queen kreeg ook de titel Miss Congeniality. Latisha Green uit Antigua & Barbuda werd Miss Photogenic. De prijs voor beste carnavalskostuum ging naar Gisela Dorta Melo van Tenerife.
Laverne Mormon vertrok op maandag 6 februari  naar Curaçao. Dit was de vijfde keer dat Angel Public Relation and Administration (Apra) een contestante afvaardigde. Voorafgaand aan de carnaval pageant op donderdag 9 februari hebben de missen ook meegedaan aan andere activiteiten. Zo hadden de deelnemers van de internationale carnavalsverkiezing een bezoek gebracht aan minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) van Curaçao.
Laverne Mormon had een prachtig carnavalkostuum, dat speciaal ontworpen en gemaakt is door Raimo Gemerts, in opdracht van Apra. Het kostuum bestaat uit een korte broekpak in de kleuren van de Surinaamse vlag, omdat ze een presentatie moest doen over Suriname. Daarnaast had zij een hele mooie rode jurk aan met rode en gele veren,verder afgewerkt met schitterende stenen, een hoofdtooi en een hele grote “shoulderpiece” dat het geheel kompleet maakt. Haar galajurk  droeg het thema uit, namelijk ‘Ocean Blue’.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!