KD bezorgt Inter Moengo Tapoe dreun

De gedoodverfde landskampioen en titelkandidaat in de SVB-hoofdklasse, Inter Moengo Tapoe, heeft zich laten verrassen. Uitgerekend hekkensluiter Kamel Dewaker (KD) wist de ervaren Moengonezen op een gelijkspel te houden. Hierdoor verliest Inter twee belangrijke punten in de achtervolging op Robinhood, KD krijgt een puntje erbij. Een minpunt bij deze wedstrijd was dat enkele supporters van Inter Moengo Tapoe zich misdragen hebben. Ze wilden verhaal gaan zoeken bij arbiter Lucien Heerenveen, toen deze Inter-speler Banetti twee keer geel toonde in de eerste helft. De politie kon erger voorkomen.
Inter Moengo Tapoe was de betere ploeg in deze wedstrijd en kreeg veel kansen. KD-doelman Brayen Kastirie kon een paar reddingen brengen. Aan de andere kant was het Inter-goalie Rudolf Daniel die KD verhinderde om op voorsprong te komen. In de eerste helft kreeg Stefan Banetti van Inter rood, vanwege zijn tweede gele kaart. De Inter Moengo Tapoe-aanhang was het hiermee niet eens en liet dat duidelijk blijken aan arbiter Lucien Heerenveen. De politie kon echter escalatie voorkomen. In de tweede helft namen de Moengonezen toch een voorsprong middels de speler Stefano Rijssel, die een rebound inschoot (1-0). Het was Rijssels eerste doelpunt in deze competitie, sinds hij dit seizoen van Leo Victor is overgekomen. Maar vlak voor tijd verpestte een matig keepende Daniels, die in de plaats van Brayen Damba stond, de wedstrijd. Een verre vrije trap van KD’s Gregory Kammeron liet hij in het doel gaan (1-1).
WBC verpletterde de jongens van Boskamp. Het werd 7-1 voor de ploeg van voorzitter Glenn Ramautar. Het was de eerste grote overwinning van WBC dit seizoen en tevens de eerste na 3 verliespartijen oprij. Emilio Limon opende de rekening van WBC, daarna gaf hij een pass aan Ferdinand Jap A Joe die de 2-0 maakte. In de tweede helft verkleinde Miquel Slagveer de achterstand naar 2-1 voor Boskamp, maar Giovanni Drenthe scoorde meteen de 3-1 voor WBC. Uit een penalty schoot Marlon Felter de 4-1 binnen. Drenthe schoot uit een rebound de 5-1 binnen. Felter scoorde nog een doelpunt uit een penalty en bracht WBC op 6-1. Hij kon zijn hattrick compleet maken uit penalty’s, maar de laatste strafschop liet hij over aan Bebeto Odang. Deze maakte de 7-1 voor WBC.

 
 
 
De politie greep op tijd in toen supporters van Inter Moengo Tapoe de arbiter achterna wilden gaan om verhaal te zoeken (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!