Tilborg brengt muziekschijf uit

Het is zeker de wens van elke zanger(es) om eens een muziekschijf uit te brengen. Op deze cd zijn 4 van de 6 nummers, liedjes die 30 jaar terug, tijdens songfestivals  van de stichting Peace Forever in Suriname, gezongen. Composities van Ricky Ricardo, die zijn pupillen uitkoos, om zijn composities te zingen.  De eerste twee songs zijn nieuw, waarvan de eerste in soca- en de tweede in rapgenre.
Judith Tilborg is verder bekend van het nummer Te w’e brasa (suripop VI) en als voorzangeres van de groep Expo ’88 , van de jaren 1988 – 1998. Tegenwoordig zingt ze vaker voor seniorenburgers. De composities, zowel tekst als muziek, zijn van Richard Hoepel, meer bekend als Ricky Ricardo. Hij behoort tot de generatie  owru pukuman van Suriname, die vroeger heeft gespeeld in groepen als o.a. Magic Guys,  Rythm Makers,  77 Combo, Torarica combo, Names and Faces , Njun Ting en nog vele andere groepen. Hij woont reeds jaren in Rotterdam en speelt nog steeds met verschillende bandjes. Ricky zingt ook o.a. de nummers, Tante (mi lob’na moi fesi fu yu) en toch yu nu lob’mi;deze zijn bekend van vroeger. Op deze cd,  is zijn stem te horen in het lied Die ene, samen met Judith.  De cd is in de studio van Ricky, in  Nederland opgenomen.  Ik ben Ricky erg dankbaar voor het willen meewerken en in vervulling brengen van deze wens. Mocht ook de verkoop van dien aard zijn dat we uit onze kosten komen, dan volgt misschien een dl 2.
Mi Kondre, Apinti Dron en Yu na Yu, zijn liedjes die bijdragen aan het gevoel voor vaderlands liefde en waarin ons mooi land wordt bezongen.  Overigens is Apinti Dron een Surinaamse wals met cultureel Afro-Surinaamse achtergrond.
Gitara is een liefdeslied. Ook Tigri Mi en  Die Ene  zijn  love songs, respectievelijk soca – en rapgenre die ook goed passen bij een vakantie- of feeststemming. Volgens muziekexperts, trekt Tigri Mi meteen de aandacht.
Er is ook aan dit cd-project een sociaal element gekoppeld. Van elke verkochte cd, gaat namelijk 1 Srd naar de stg. Solidariteitsfonds Seniorenburgers; die zijn heel blij met dit initiatief.
Aan de uitgave van deze cd is ook een T-shirt onderdeel. Van de titeltrack is een gelijknamig T-shirt gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!