Rover moet voor twee jaar achter tralies

Maurits Terg is wegens een beroving tot 2 jaar veroordeeld. Hij raakte op de bewuste dag in een worsteling met de benadeelde met de bedoeling zijn dikke halsketting buit te maken. Terg verklaarde op de eerdere zittingen dat hij een oude vete had met de benadeelde. In Frans-Guyana is de ruzie begonnen. Op die bewuste dag toen Terg de man zag, viel hij hem aan, omdat hij eerder mishandeld was door de benadeelde. Rechter Marie Mettendaf geloofde het verhaal van de verdachte niet en veroordeelde hem tot 2 jaar cel.
Terg werd ook nog verdacht een tas te hebben weggenomen samen met zijn medeverdachte, Hugo. Een vrouw moest stukken voor haar man naar Paramaribo sturen. Zij liet haar tas achter in de wagen. Bij terugkeer merkte zij tot haar schrik dat haar tas er niet meer was. Dit feit deed zich voor te Albina.
Een ooggetuige die dit alles had zien gebeuren, vertelde aan de vrouw dat een man met de tas ervandoor was gegaan. In deze zaak is er slechts een ooggetuige, die anoniem wenst te blijven. De rechter gaf aan dat één getuige geen getuige is. Wegens gebrek aan bewijs sprak zij Terg en Hugo vrij van dit strafbare feit. Hugo werd onmiddellijk in vrijheid gesteld. Terg moet vanwege zijn aandeel aan de mishandeling, zijn opgelegde straf nog uitzitten.
 Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!