Politie Jarikaba houdt straatrovers en inbreker aan

De politie van Jarikaba heeft in de eerste week van februari een gewelddadige straatroversbende ingerekend, bestaande uit drie jongemannen met de initialen H.I., R.C. en R.K. Het vermoeden bestaat dat het drietal in de late middag van zaterdag 26 januari voor een winkel aan de Mr. P. Chandishawweg een gouden halsketting van de hals van een man heeft weggerukt. Toen de  man zijn halsketting terug wilde pakken, keerde de bende zich tegen hem. Daarbij werd het slachtoffer getrapt en geslagen en liep ten gevolge hiervan letsels op. Zijn zakken werden daarbij ook doorzocht en daaruit is zijn cellulair toestel weggenomen. Gelukkig waren de letsels niet van dien aard dat opname in het ziekenhuis noodzakelijk was. Met de aanhouding van de bende zijn de halsketting en het cellulair toestel terug gevonden.
Verder is de 25-jarige K.R. op donderdag 9 februari 2012 door de politie van Jarikaba aangehouden, kort nadat hij een gekooide zangvogel had weggenomen uit een woning aan de Commissaris Weythingweg. Deze verdachte is op heterdaad betrapt door de eigenaresse van de zangvogel die terug naar huis kwam. Bij het zien van de vrouw des huizes vluchtte hij het aangrenzend bos achter de woning in. De politie werd ingeschakeld en met behulp van buurtbewoners is het gelukt om R.K. in het bos aan te houden. De vogel bleek niet meer in de kooi te zijn. R.K. verklaarde dat terwijl hij wegvluchtte de vogel uit de kooi is weggevlogen. Hangende het onderzoek is R.K. opgesloten.

error: Kopiëren mag niet!