Milieu-inspecteurs BOG kondigen actieparool af Dengue-bespuiting loopt gevaar

Milieu-inspecteurs hebben hun actieparool afgekondigd. Vanaf gisteren voeren zij prikacties, waarbij er geen werkzaamheden worden uitgevoerd tussen zeven uur en tien uur ’s morgens. Ook de dengue-bespuitingen worden pas na tien uur uitgevoerd, zegt voorzitter David Bakker van de Bond van Milieu-inspecteurs bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).  De milieu-inspecteurs zijn gebelgd omdat hun bevordering wordt gedwarsboomd en er een maandenlange achterstand  is in de uitbetaling van overwerkgelden. Vrijwel het gehele korps van 60 milieu-inspecteurs is in de afgelopen 15 jaar achtergehouden wat betreft bevorderingen.  De bond is vorig jaar september met de minister van Volksgezondheid en de BOG-directeur overeengekomen dat de bevordering van een groep van 60 milieu-inspecteurs binnen 3 maanden een feit moest zijn. Tot vorige maand waren echter  maar 17 milieu-inspecteurs voorgedragen voor bevordering.
Volgens Bakker heeft tenminste één BOG stafmedewerker geknoeid aan de functiebeschrijvingen, waardoor een groot deel van de milieu-inspecteurs mogelijk niet meer in aanmerking komt voor een bevordering. Die bewuste persoon heeft bij het opmaken van de stukken andere functie-eisen gesteld voor promotie. Hierdoor zal waarschijnlijk een groot deel van de milieu-inspecteurs niet in aanmerking komen voor een bevordering. ‘Het geknoei met de functiebeschrijvingen schopt de hele carrièreopbouw in de war’, zegt de bondsvoorzitter. De bond zegt dat dit riekt naar rancune. De achterstanden in de overwerkgelden lopen terug tot zes jaar. De bond eist dat een onderzoek wordt ingesteld naar de vermeende handelingen van deze BOG-stafmedewerker en dat het BOG spoedig overgaat tot bevordering van de 60 achtergestelde milieu-inspecteurs. De algemene ledenvergadering nam gisteren het besluit om in actie te gaan. De regering heeft tot woensdag aanstaande de gelegenheid om met een bevredigend voorstel op de proppen te komen.

error: Kopiëren mag niet!