Kampoe pakt 10de kampioenschap

De troefcallvereniging Kampoe is donderdagavond voor de 10de keer kampioen geworden van de competitie bij de Surinaamse Troefcallbond (STcB) in haar 26-jarig bestaan. Op de laatste speeldag werd de thriller gespeeld tussen Kampoe en Olaria. Beiden erenigingen hadden 40 punten voor deze wedstrijd. De winnaar zou de nieuwe kampioen worden. Het werd een zenuwslopende en adembenemende wedstrijd. Uiteindelijk won Kampoe van teamcaptain Ramon Ramautarsing en voorzitter Jitin Ramcharan met 146-132.  Als alles goed zit, zal Kampoe in verband met dit kampioenschap binnenkort een trip maken naar Curaçao.
Na de eerste ronde nam Olaria een voorsprong van +9 punten. De schade voor Kampoe zou groter zijn, was het niet dat het Kampoe-koppel Ramon Ramautarsing – Dara Ramcharan een baunie hadden uitgedeeld. Hierdoor bleef de achterstand beperkt tot 9 punten. Na de tweederonde bleef Kampoe achter, weliswaar werd de voorsprong van Olari nu +8. Het getij keerde in de derde ronde, waar Kampoe een 6 punten voorsprong nam. In de vierde ronde moest Kampoe in feite de wedstrijd uitverdedigen, maar dat was riskant. Maar toen twee van de 4 tafels klaar waren, stond Kampoe voor met +21 punten. Alleen een baunie zou Olaria het kampioenschap kunnen opleveren op de laatste twee tafels. Maar dat gebeurde niet en het kampioenschap was binnen.
Olaria werd verdiend semi-kampioen van dit seizoen, terwijl De Rest demi-kampioen is geworden. Toppers, die een slechte tweede ronde had, werd onttroond als kampioen.

error: Kopiëren mag niet!