Biljarter Gerold Yngaard: Ik ga Valies vernederen

‘We zijn vrienden en gaan vrienden blijven. Maar dinsdag 14 februari ga ik hem vernederen op de biljarttafel’, zegt Gerold Yngaard aan Dagblad Suriname. Verder zegt Yngaard dat hij uitkijkt naar deze wedstrijd, en zal hem zodanig winnen, dat hij voor de tweede keer, tien keer zal nadenken om met mij te spelen’. Zou overtuigd is Gerold Yngaard van biljartclub VOS.
Het zal de eerste keer zijn dat Yngaard aan deze 4de klasse biljartkampioenschappen meedoet. Verder zegt de nieuwkomer dat hij dit toernooi heel enthousiast tegemoet gaat, en tegenstanders moeten het uiterste uit de kan halen, willen ze van mij winnen. Voor hem is dit toernooi gewoon een biljarttoernooi om te gaan genieten. We zijn geen professionals, trouwens ik niet. Ik wil gewoon spelen en heel goed spelen. Biljartsport is een heel mooie sport’. Als laatste zegt Yngaard: ‘Ik ben altijd kampioen, en wie het kampioenschap wil hebben moet strijd komen leveren met mij. Ik verkoop mijn huid altijd duur’.
Dagblad Suriname sprak ook met de tegenstander van Yngaard, kampioen Hedwig Valies. De kampioen van de 4de klasse zegt op zijn beurt dat hij heel blij is met de moed en durf van zijn clubgenoot. Voor rookie als Yngaard vindt hij dit heel geweldig. ‘Maar ik zal geen uitspraken meer doen, maar op de biljarttafel gaat hij het wel merken’. Verder wil Hedwig Valies dit jaar promoveren naar de 3de klasse. ‘ Ik heb veel tijd verspild in de 4de klasse, en nu wil ik die stap maken naar de 3de klasse’.
De Biljartkampioenschappen in de 4de klasse staan voor de deur. De eerste wedstrijden worden op dinsdag 14 februari gespeeld in het gebouw van VOS. Voor deze locatie is gekozen, omdat aan de weg naar clubgebouw Ivoor, Limesgracht, momenteel werkzaamheden worden verricht.

error: Kopiëren mag niet!