Titelverdediger Burleson opent PL-dammen met remise tegen Bendt

Het Persoonlijk Landskampioenschap (PL) dammen 2012 is van start gegaan in de zaal van ‘De Olifant’. De wedstrijden begonnen ongeveer 15 minuten later dan gepland. Op dag 1 was er meteen een topper op programma. Titelverdediger MI Guno Burleson speelde remise tegen topfavoriet MF Gerson Bendt.  Deze kwamen ze na de 40ste zet overeen. Vorig jaar speelden deze twee toppers ook al remise. Een andere titelkandidaat, damdokter John Sadiek won zijn partij van Dheeradj Somai. Hij speelde Somai op diens korte vleugels weg. Sadiek die al 11 nationale damtitels op zijn naam heeft staan, gaat dit jaar serieus voor de 12de titel. De semikampioen van de afgelopen 2 jaren, Rinaldo Kemnaad, versloeg Derryl Bohr. Rasta Bohr verloor tragisch van MF Kemnaad. Na een goede wedstrijd, liep hij in een remise-achtig 4 om 2 eindspel in een Moser. De eerste partij die op deze avond was afgerond, was die tussen MF Johannes Alfaisi en Ruben Guiamo. Alfaisi won door forcering. Krish Ori kon zijn positie niet in winst omzetten tegen Harrypersad Laldjietsing. Het werd een remise. De laatste wedstrijd tussen Soerdjperkash Jogie en Waldi Anches eidigde in een remise. Een klassieke stelling zonder dat partijen echt kansen hebben gecreeerd.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!