Soeroredjo bereikt achtste finale Nederlandse kampioenschappen

Virgil Soeroredjo maakt goede tijden door in Nederland waar hij sport en studeert. De badmintonner zette opnieuw bijzondere prestaties neer tijdens de nationale kampioenschappen van het land die het afgelopen weekend werden gehouden. Soeroredjo plaatste zich voor de tweede keer in zijn carriere voor de achtste finale in het mannenenkelspel. In de kwalificatie was hij heer en meester. Soeroredjo won daar drie wedstrijden op rij. Tien spelers (er waren zes byes) namen deel aan de kwalificatie. Na een bye in de eerste ronde kwam Soeroredjo tegenover Rene Lelieveld te staan. Soeroredjo kreeg niet met moeilijkheden te maken en zette deze wedstrijd makkelijk naar zijn hand. Binnen 21 minuten kreeg hij zijn tegenstander op de knieen. Hij zegevierde na een 21-11 en 21-19 overwinning in respectievelijk de eerste en tweede set.
In de tweede kwalificatiewedstrijd had hij meer tijd nodig (28 minuten) om zijn tegenstander te verslaan. Alhoewel Soeroredjo verder moest gaan dan in zijn eerste wedstrijd wist hij toch Dean Versteeg met 21-19 en 21-14 te verslaan. In de finalekwalificatiewedstrijd kwam onze landgenoot tegenover Bouke van Bergen Bravenboer te staan. Bergen Bravenboer had net als Soeroredjo in aanloop naar de eindstrijd van de kwalificatie ook drie tegenstanders verslagen. Het maakte echter niet uit want Soeroredjo won in 22 minuten de wedstrijd met 21-12 en 21-16. Door de overwinning plaatste Soeroredjo zich voor de achtste finale. Daar wachtte hem een pittige tegenstander in Eric Pang. Deze badmintonner staat 41e op de wereldranglijst en liet dat ook merken. Hij versloeg Soeroredjo in 22 minuten met 21-15 en 21-8.
Ook bij zijn club, Zijderveld, doet Soeroredjo het goed. Tot nog toe heeft Soeroredjo in clubcompetities maar liefst acht wedstrijden gewonnen en slechtst drie verloren. In de competitie staat Zijderveld momenteel vijfde. Virgil vertoeft momenteel in Suriname en is in training met zijn dubbel partner Mitchel Wongsodikromo als voorbereiding op hun deelname aan de Thomas Cup in de Los Angeles, USA. De 2 heren zullen tesamen met Irfan Djabar, Dylan Darmohoetomo en Redon Coulor Suriname vertegenwoordigen op dit toernooi dat van  14 t/m 19 februari plaats vindt.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!