Onbeantwoorde vragen wekken irritatie op

Het DNA-lid Winston Jessurun was gisteren ontstemd over de onwil van de  ministers om op door het parlement gestelde vragen in te gaan. “De beantwoording wordt of verwezen naar een ander ministerie of naar de volgende ronde of naar de president of vicepresident.”  Gisteren is de eerste ronde van de begrotingsbehandeling afgesloten. Jessurun vindt dat de eerste ronde niet afgesloten kan worden alvorens alle vragen die gesteld waren, beantwoord zijn.
Het begon bij de minister van Openbare Werken. Hij verwees de beantwoording van de vragen over de Carolinabrug naar de president. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen wilde gisteren niet ingaan op herhaaldelijke verzoeken van het parlement om  informatie te geven over de loonstructuur van parastatale bedrijven. De beantwoording hiervan wil hij overlaten aan de vicepresident. Ook minister Adeline Wijnerman van Financiën ging niet uitgebreid in op de vragen over Surpost. Zij neemt de beantwoording van de vragen mee naar de tweede ronde.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!