21-jarige geweldenaar veroordeeld

“Ik heb een fout begaan meester. Kunt u mij naar huis sturen. Ik heb een les geleerd”, zei Lorenzo Djaliel op het laatst. De 22-jarige Djaliel heeft een man van zijn brommer beroofd. Hij heeft de benadeelde bedreigd met een vuurwapen.
Kantonrechter Alida Johanns legde de verdachte een straf op van een jaar en drie maanden met aftrek. De magistraat hield rekening met de persoon van de verdachte. Ten tijde van het delict was de verdachte 21 jaar oud.
Advocaat Teresa Petterson verzocht de rechter om voordat zij het vonnis zou vellen,  nog wat zaken naar voren te mogen brengen. De raadsvrouw  gaf aan dat de verdachte spijt heeft. Hij heeft zijn les zeker hieruit geleerd. De advocaat was het niet eens met de eis van de officier. De verdachte heeft tijdens het onderzoek meegewerkt.  Volgens de advocaat heeft de verdachte recht op correctie. Hij heeft al geruime tijd in voorarrest doorgebracht. Hij is voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. Djaliel is zich ervan bewust dat  hij verkeerd heeft gehandeld. Volgens advocaat Petterson is het strafrecht er om gecorrigeerd te worden. De benadeelde heeft zijn brommer reeds teruggekregen.
De openbare aanklager had een straf van 2 jaar gevorderd. De rechter achtte twee feiten niet bewezen. De beroving van de bromfietser achtte de magistraat wel bewezen. Zij legde een straf op van een jaar en drie maanden. Wat de benadeelde heeft ervaren, kan traumatisch voor hem zijn.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!