Röntgenapparaat Diakonessenhuis naar ver binnenland

Op maandag 30 januari is een mobiel röntgenapparaat van het Diakonessenhuis per vliegtuig overgebracht naar Kwamalasamutu, een Inheemse dorp heel dicht tegen de Braziliaanse grens.  In het kader van het Nationaal Tuberculoseprogramma (NTP) had drs. C. Alendy het Diakonessenhuis benaderd om een polimobiel ter beschikking te stellen welke naar die locatie kon worden gevlogen. Van zeventig inwoners van Kwamalasamutu zijn er nu ter plekke een longfoto gemaakt voor het onderzoek op tuberculose. Door deze actie was het niet meer nodig dat deze personen  naar Paramaribo moesten worden overgevlogen. Twee laboranten van het Diakonessenhuis hebben op de betreffende locatie gedurende twee dagen de longfoto’s gemaakt. Speciaal voor dit doel is een kamer  omgebouwd om dienst te kunnen doen als ‘de donkere kamer’.  Het Diakonessenhuis heeft hiermee zijn steentje bijgedragen aan het toegankelijk maken van röntgenonderzoek in het binnenland.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!