Kok voor drugsuitvoer gevonnist

 De 43-jarige kok Steven Noordwijk werd gisteren veroordeeld wegens overtreding van de Wet verdovende middelen. Hij moet 10 maanden brommen en dient ook een boete van SRD 2.500 te betalen. Bij niet-betaling moet hij 3 maanden extra straf uitzitten. Op 26 mei heeft Noordwijk tezamen en in vereniging 200 gram cocaïne ter verzending aangeboden. De cocaïne was verborgen in de flappen van de doos. Alsof dit niet genoeg was, postte hij weer een doos op 15 juni. In die doos was 40 gram cocaïne verborgen.
De openbare aanklager Shanta Mahadew achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. De drugs werden naderhand bij onderzoek in de dozen aangetroffen. De verdachte heeft steeds verschillende verklaringen afgelegd. Volgens de officier van justitie was de verdachte wel op de hoogte van de drugs. Zijn medeverdachte T. heeft slecht een taxirit gereden. Uit de inlichtingenstaat van Noordwijk blijkt dat hij een aantal keren is veroordeeld.  De vervolgingsambtenaar eiste een straf van 12 maanden, waarvan  2 voorwaardelijk met aftrek en een boete van SRD 2.500, subsidiair 2 maanden hechtenis.
Advocaat Joan Hermelijn verzocht de rechter om de boete te mitigeren. Uit het  onderzoek is gebleken dat Noordwijk helemaal niet het voornemen had om drugs te smokkelen. Het verboden spul was niet afkomstig van hem. De verdachte had ook geen afspraak met hem gemaakt. Hij heeft in dit geval een kennis, die overigens nergens te vinden is, een dienst willen bewijzen. De raadsvrouw verzocht de rechter dan ook om een mildere straf te willen opleggen.
‘Ik heb spijt meester. Ik heb geen winst gemaakt. Het was gewoon een genoegen dat ik heb gedaan om de dozen te posten’, zei Noordwijk als laatste.
Kantonrechter Albert Ramnewash gaf aan dat Noordwijk meerdere malen is veroordeeld ter zake diefstal, inbraak, verduistering en  valsheid in geschrifte. Volgens de rechter heeft Noordwijk wel bewust gehandeld. Bij het invullen van het verzendformulier werd bewust een fictief adres aangegeven. Hij werd in de gelegenheid gesteld om aanwijzingen te doen. De rechter haalde het bewijs uit de verklaring van de verdachte. Het motief in deze zaak was om geld te maken. De rechter vonniste Noordwijk conform de eis van de officier van justitie: 10 maanden met een boete van SRD 2.500.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!