Jeugdigen doen valse aangifte bij politie

Drie jongens van respectievelijk 13, 14 en 15 jaar oud hebben in de vroege ochtend van zondag 15 januari een valse aangifte gedaan bij de politie van Santo Dorp. Zij belden op die bewuste zondag, omstreeks 02.30 uur, met de Centrale Meldkamer. Daarbij gaven zij aan dat zij zich op de Noordpolderdamweg bevonden, dat zij door 3 mannen, tegen hun wil,  waren meegenomen in een auto en dat zij waren beroofd van een gouden halsketting en SRD 50. Ze gaven verder aan dat zij zich nabij de kruising van de Mawakabo- en de Nieuw Weergevondenweg bevonden toen zij onder bedreiging met wapens in de auto moesten plaatsnemen. Verschillende politie-éénheden  reageerden op het “Algo-bericht” dat toen door de meldkamer werd gelanceerd. Daar het geval zich had afgespeeld in het werkressort van politie Santo Dorp, werden de jongens naar dat bureau overgebracht teneinde aangifte te doen van vrijheidsberoving en diefstal door middel van geweldpleging.
Gaandeweg het onderzoek is echter gebleken dat de jongens een valse aangifte hebben gedaan. En waarom? Zij kwamen die ochtend van een feest en wilden op een goedkope manier hun huis bereiken. Zij beraamden toen het plan om een valse aangifte te doen  om zodoende van de politie een lift naar huis te krijgen. Voor het doen van een valse aangifte kan men maximaal 1 jaar gevangenisstraf krijgen. Tegen de jongens is een strafdossier opgemaakt dat zal worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!