Geen directe oplossing voor geweld bij sport

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft geen directe oplossing voor het geweld bij sportwedstrijden, wat zich de laatste tijd veelvuldig voordoet. ‘Ik heb geen directe oplossing voor geweld bij sport, want het is niet mijn Ministerie dat sportwedstrijden organiseert. We zijn wel verantwoordelijk als Ministerie, maar het zijn de sportbonden en -organisaties die voor de veiligheid moeten zorgen tijdens hun activiteiten’, zei Abena tijdens de Begrotingsbehandelingen in de DNA.
Een zestal politieagenten proberen tevergeefs Notch-trainer Joel ‘Bordeaux’ Martinus te verwijderen van het veld tijdens de President Cup. Bij deze wedstrijd was er veel (verbaal en fysiek) geweld, zowel op de tribune als het veld (foto: DBSarchief)
Hij geeft aan dat de supporters en sporters hun gedrag zelf moeten aanpassen bij sportwedstrijden. ‘Men moet zich op een juiste wijze gedragen. Het is geen kwestie dat het Ministerie alleen verantwoordelijk is voor het gedrag van supporters en sporters.’ De sportbonden moeten op dit stuk ook optreden.
Het DNA-lid Carl Breeveld haalde de verruwing aan bij sportwedstrijden. Vooral dat van supporters, die het normaal vinden sportieve zaken met krachttermen te uiten. Recent heeft de ondervoorzitter van Inter Moengo Tapoe, Ronald Kwassie, zich ernstig misdragen tegenover een sportjournalist. Hiervoor is hij voor 4 maanden geschorst door de SVB, waarvan 3 voorwaardelijk. Breeveld vindt dat supporters, sporters, media en bestuurders zich naar elkaar toe goed moeten gedragen.
Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken zal een onderzoek doen naar drankmisbruik op sportvelden. Minister Paul Abena vindt dit een heel mooi onderwerp. Op dit vlak is nog niets gedaan. Door een DNA-lid was dit aan de Sportminister gevraagd.
Jaswant Gajadien

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!