Drugsdealer met 20 kilo hennep boft met anderhalf jaar cel

Bunni Bodjie gaat voor een jaar en zes maanden achter de tralies. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet verdovende middelen. Kantonrechter Robbie Rodrigues achtte bezit van 19.7 kilo van het verderfelijke spul wettig en overtuigend bewezen. Officier van justitie Claudia Bruining had op de vorige zitting reeds haar strafvoorstel gepresenteerd. Zij vorderde een straf van 2 ½ jaar met daarop een geldboete.
Op de bewuste dag moest de verdachte een taxirit rijden voor ene Ram. Hij moest een koffer van Pokigron naar Paramaribo vervoeren. De sterke arm werd getipt dat een man drugs naar de stad zou vervoeren. Aan de hand van die tip heeft de politie de verdachte met bijkans 20 kilo hennep aangehouden.
Advocaat Hedley Derby verzocht de rechter om zijn cliënt een mildere straf op te leggen. De verdachte zou niet op de hoogte zijn dat hij verboden spul vervoerde. Hij heeft zijn volledige medewerking verleend aan de politie. Bodjie heeft de politie op het adres van Ram gebracht. Tot zijn pech bleek dat Ram niet meer op dat adres woonachtig was.
De rechter week af van het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie en legde Bodjie in plaats van 2½ jaar, een gevangenisstraf op van 1½ jaar met aftrek. Naast de celstraf moet de verdachte ook nog een boete van SRD 5.000 betalen. Bij niet betaling moet hij 3 maanden extra uitzitten.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!