Voorwaarts wint eerste wedstrijd dit seizoen

De SV Voorwaarts heeft haar eerste overwinning geboekt in de SVB-hoofdklasse. De oudste voetbalclub van Suriname won in de 7de speelronde van Boskamp met 3-2 na een 3-0- ruststand. De overige 6 partijen werden allemaal verloren. Julnes Plet, Viola Bodji en Claude Vinisie (autogoal) zorgden voor de productie in de eerste helft. In de tweede helft maakte Boskamp een comeback, maar de gelijkmaker bleef uit. Miquel Slagveer had met twee doelpunten (3-2) de wedstrijd wel spannend gemaakt. Door deze overwinning verruilt Voorwaarts op doelsaldo de laatste plaats met Kamel Dewaker (KD).

KD verloor zondagmiddag heel pijnlijk van SV Notch uit Moengo. Het werd 1-0 voor Notch door een goal van Jurgen ‘Jackson’ Pryor in de tweede helft. Hij versloeg met een machtig schot van dichtbij doelman Brayen Kastirie van KD.  Het was de tweede overwinning van Notch op rij. Eerder had ze gewonnen van Voorwaarts.

De SVB-hoofdklasse wordt morgen voortgezet met een inhaalwedstrijd om 20.00 uur in het Essedstadion. Tegenover elkaar staan de ploegen van Transvaal en Leo Victor. In het weekend wordt dan de 8ste speelronde afgewerkt.