Uit wraak handelende jongemannen veroordeeld

Kantonrechter Maitrie Kuldipsingh deed uitspraak in een berovingszaak, waarbij vier mannen betrokken zijn. Een van de verdachten werd van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Dit, omdat er geen wettig en overtuigend bewijs tegen hem aanwezig was.  Ten aanzien van het resterende drietal achtte de magistraat het feit wettig en overtuigend bewezen. Aniel Bacha en Shaileshkoemar Balgobind kregen elk een straf opgelegd van een jaar en twee maanden met aftrek. Radjinderkoemar Jokhoe werd voor een jaar veroordeeld.
De rechter gaf te kennen dat de verdachten eerder door twee Marrons waren mishandeld. Uit wraak hebben de verdachten deze twee heren op een andere dag van hun geld en sieraden beroofd en hen ook flink afgeperst. De verdachten hebben de twee benadeelden met een jachtgeweer en een ijzeren staaf bedreigd en hen gedwongen om hun bezittingen af te staan. De magistraat achtte tegen Balgobind en Bacha drie feiten wettig en overtuigend bewezen. Tegen Jokhoe werd tweemaal afpersing bewezen geacht.
De openbare aanklager Lydia Ravenberg had tegen Balgobind en Bacha anderhalf jaar cel en tegen Jokhoe een jaar gevorderd.
Saskia Bandhan     

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!